Status: Første uge som alene mor.

Så gik der en uge som alene mor. Eller næsten alene. For pigerne så Anders søndag, hvor vi holdte 1 års fødselsdag for Ellen i Jylland hos mine svigerforældre.

Men hvad har jeg så lært den seneste uge? Altså – jeg har jo før været alene med dem i en uge, når Anders har rejst verdenen rundt med arbejdet, så det er egentlig ikke så anderledes – denne gang er det bare 29 dage – og ikke 7… (men hvem tæller??)

Jeg har lært følgende ting:

  • Husk at gå liiidt tidligere i seng. De sidste to aftener er jeg faldet i en bog og Orange Is The New Black. Så den blev over midnat inden jeg faldt i søvn – heldigvis har pigerne fornemmet at jeg er kommet i seng en del efter dem og har været søde til at sove til kl 7 🙂
  • Rugbrød til aftensmad er SÅ fint – især når begge piger æder (de tager gerne to-tre portioner) i hhv vuggestuen og børnehaven. i Gentofte Kommune er der ansat en køkkendame, som laver virkelig lækker mad til børnene = mine ambitioner behøves ikke være så høje, da Marie fx i dag i børnehaven har fået dampet laks med pasta, citronsauce og grønt… Så kan jeg med meget god samvittighed servere Maries livret på rugbrød til aftensmad = rugbrød med smør, leverpostej, kødpølse og agurk…..
  • Jeg har den STØRSTE respekt for mine med-mødre, som gør det her alene – hele tiden!! I er for seje!
  • Jeg er ved at være træt af at høre Frost sangene på Sonos’en herhjemme. Men hvad gør man ikke for “ro” i 2 min til at lave lidt praktisk uden en hjælpsom 3 årig. Marie giver den heldigvis som en stor musicalstjerne og får gerne lillesøster Ellen til at danse lidt med. Nøj, hvor er de søde når de danser.
  • Jeg er meget fan af alle de hjælpemidler, som man kan få i dag. Jeg er vild med Nemlig.com, Simple Feast, måltidskasser, månedskasser fra My&Mad og alt hvad der kan smøre det her hamsterhjul lidt.
  • Jeg nyder rent faktisk de stille aftner herhjemme – nyder roen og at der ikke er en, som råber i telefonen ved siden af og taster i tasterturet på computeren hele tiden 🙂
  • Hurra for skønne venner og gode naboer, som inviterer på aftensmad, hygge, kaffe eller bare ringer – det er SÅ skønt <3
  • Planlægning er ALT. Nøj, hvor gør det bare det hele lidt nemmere, når man har lagt tøjet frem aftenen før og pakket børnehavetasken – så det kun er den store udvælgelsesprocess omkring, hvilken bamse, som må komme med i tasken til børnehaven (og som bliver i tasken – pånær når det er legetøjsdag)
  • Husk pauserne og kaffe. Kaffe er vejen til alt godt for tiden 🙂
  • Smil sødt og overbærende til naboen, som påpegede, at jeg så lidt træt ud i mandags…
@pernilleljacobsen

Jeg tog mig et velfortjent (hvis jeg selv skal sige det) hvil i ca. 30 sekunder i weekenden på stranden med pigerne mens Ellen udforskede smagen af tang og Marie samlede store sten til at smide i vandet sammen med mig 🙂 30 sek er lige nok til en selfie 😉

Nu mangler jeg kun 22 dage – så er det valgdagen – og om 23 dage kommer far Anders nok hjem igen. Det er jo lidt om lidt..

De næste par dage står på hygge med venner, fejring af Ellens 1 års fødselsdag både fredag, lørdag og søndag sammen med familie og gode venner. Dejligt at have så mange skønne mennesker omkring sig <3

Respekt til alle single-solo-alene mødre <3

Smil,
Pernille

Skriv et svar