Vuggestuestart for Ellen. Velkommen til virkeligheden

På onsdag er det den 1. maj… Udover at være arbejdernes internationale kampdag – er det også den første dag Ellen skal i vuggestue. Eller sådan næsten – for hun har jo været med i vuggestuen siden hun var ganske lille nyfødt og Marie gik der.

Åh. Jeg kan allerede mærke det i min mave – og jeg får lyst til at kysse hende ekstra meget i det her dage. Dog skal hun kun være der d. 1. maj og lege lidt sammen med mig – da vi ikke kommer torsdag og fredag, da vi har planer torsdag og fredag er der pædagogisk dag, så institutionen har lukket.. Så det egentlige vuggestueliv starter først mandag d. 6. maj – og så har jeg halvanden uge til at køre Ellen ind inden jeg starter på job igen d. 15. maj…

Ellen skal gå i den samme vuggestue, som Marie gik i. En super skøn vuggestue!! Vi har nu kendt pædagogerne siden december 2016 og er så glade for stedet. Det er en selvejende institution med kun 20 børn og kun vuggestue på stedet. Det har været en super god start for Marie, men åh – jeg kan allerede mærke det lidt i maven, at Ellen snart skal starte..

Huskelisten

Da Marie startede var det 1. december – og ikke lige ind i det skønne forår og sommer – dvs de kommer til at være meget mere udenfor. Pædagogerne/medhjælperne i vuggestuen gør meget ud af, at de er ude hver dag – for at få frisk luft og opleve de forskellige ting, som bl.a. kan ske på legepladsen.

Har prøvet at lave en lille huske seddel til mig selv inden vuggestuestarten.

  • Navnesutter Ellen er et barn som er fuldstændig ligeglad, om det er MAM eller BIBS sutter hun har – derfor har jeg bestilt lidt af hvert til hende, så hun har. Selvfølgelig med navn på – for at gøre det lidt nemmere for pædagogerne 🙂 MAM sutterne er bestilt på www.navnesutten.dk (det er ganske nyt at de har MAM – og BIBS sutterne er fra www.sundesutter.dk – Piiist: På sundestutter får du 10% med koden: VELKOMMEN10
  • Puttedyr. Ellen har en stor kærlighed til hendes giraf, “raffe”. Den må vi hellere huske 🙂
  • Thermotøj Jeg har valgt at købe en termodragt til Ellen og en termojakke. I vuggestuen får hun derfor hendes termodragt med – så hun ikke skiller på midten, når hun kravler rundt og udforsker verdenen på legepladsen. Småfolk har de lækreste termodragter, som er super nemme at tage på, super bløde i stoffet og nemt at bevæge sig rundt i. (reklame)
  • Regntøj. Her har jeg valgt at købe todelt fra Wheat efter anbefaling fra en veninde, som er pædagog i en vuggestue. Oftest om formiddagen giver de, de små et par regnbukser udenover termodragten, da jorden kan være fugtig og kold.
  • Hjemmesko med snørrebånd
  • Vuggestuetaske For at gøre det nemt for mig, har jeg vagt at pigerne ikke skal have ens rygsække til vuggestuen og børnehaven – mest så jeg ikke kommer til at bytte dem rundt. Jeg har shoppet en super lækker rygsæk fra norske ‘Blafre’ i den fineste lyserøde farve. Så er den nem at kende fra Maries mintgrønne børnhavetaske fra CamCam.
  • Solcreme Jeg lavede en spørgerunde på Instagram og fik anbefalet at købe Rudolph Cares lækre børne solcreme. Den er uden skadelige kemi og 50+. Dette er nødvendigt allerede nu.
  • Skiftetøj
@pernilleljacobsen

Vi er så heldige, at vi ikke selv skal have barnevogn/krybbe med – og heller ikke tøj eller dyne til at sove i, i barnevognen. Alt dette har vuggestuen til hvert barn. Det er bare dejligt!

Har du nogle gode tips/tricks til vuggestueopstarten? Selvom vi har prøvet det før, så er det 2,5 år siden og et nyt barn. Som forældre er man vel bare altid lidt nervøs i starten (måske lidt længere) for at aflevere det dyrebareste man har i en vuggestue (eller dagpleje).

@pernilleljacobsen

Et lille flash back fra d. 1/12-2016, hvor Marie havde første dag i vuggestuen. Tænk hvor tiden flyver afsted….

Smil,
Pernille

Skriv et svar