Hurra ♡ Ellens første fødselsdag.

Idag runder min mindstemus 1 år. Tænk at det allerede er 1 år siden at hun blev født. Wow – hvor tiden bare flyver afsted.

Sommeren 2018 blev jo den varmeste nogensinde – og den var meget varm at være højgravid i, bagefter at være baby i og vist generelt bare varmt for os alle sammen.

@pernilleljacobsen

Billedet herover er taget ca 1 uge før Ellen blev født. Jeg følte mig som en blanding mellem flot gravid og hval – især varmen gjorde, at jeg havde det meget varmt.

Jeg var dog så heldig at jeg kunne passe mine almindelige shorts – så slap jeg for at investere i graviditetsshorts. Ingen kunne jo vide, at vejret blev så godt hele sommeren.

Lørdag d. 19. maj 2018.

Mange begivenheder faldt sammen på denne dag. I England skulle pris Harry giftes med Meghan Markle ved et storstilet bryllup. Samtidig skulle årets FA cup finale afgøres mellem Chelsea og Manchester United – og Ellen valgte hendes fødselsdag.

Jeg kan tydeligt huske, at jeg slet slet ikke havde lyst til pasta & kødsovs til aftensmad og derefter gik ind og lagde mig i sengen, da det begyndte at murre lidt. Da veerne startede og pludselig kom meget hurtigt kaldte jeg på Anders, som var inde i stuen – han måtte altså godt lige se at komme… intet svar… Kaldte igen …. intet svar … Råbte lidt højere … Kunne høre ham snakke om fodbold. Fuck fodbold tænkte jeg og min mor fik sagt “Nu skal du vist gå ind til Pernille”! 10 min efter var vi på vej mod Rigshospitalets fødegang.

Dengang var jeg utrolig lykkelig for, at Ellen havde valgt at komme pinselørdag = absolut ingen trafik hjemmefra og ind til Rigshospitalet. En tur som en mandag morgen nemt kan tage 30-40 minutter + parkeringsvaskeligheder – tog heldigvis kun omkring 10 minutter. Anders fik også besked på, at sætte speederen i bund og finde vej ganske hurtigt. Parkeringspladser var der nok af – og vi parkerede lige udenfor indgangen til opgangen op til fødemodtagelsen. Genialt træk at føde pinselørdag!

Fødslen

Herefter gik alt stærkt og lige som jeg havde drømt om. Vi nåede at være på fødestuen i ca 1 time inden hun er født – en smuk majaften i skumringstiden, vinduet på klem med forårsbrisen omkring de 20 grader og bare Anders, jeg og vores fantastiske jordemoder. Jeg nød roen på stuen, arbejdede med vejrtrækningen, mærkede kroppen hele vejen og fik lov til selv at tage imod hende kl 21:52.

Den smukkeste lille Ellen. Ved første øjekast mente vi, at hun var meget mindre end da Marie blev født. Det viste sig dog, at hun var 200 g tungere og vejede 3892. Sådan er det jo, når man er vant til en på 2,5 år.

@pernilleljacobsen

Selvom Ellen er født sent om aftenen – og vi først forlod fødegangen over midnat – fik jeg absolut ingen søvn om natten. Jeg kunne ikke andet end at kigge på det smukke lille 4 kg’s væsen, som jeg (og Anders) havde lavet. Jeg var helt høj på adrenalin og måtte bare kigge på hende. Anders snorksov – dog kunne min svigermor heller ikke sove af bare glæde, så vi skrev lidt frem og tilbage.

Grundet at jeg havde begyndende præeklampsi i min første graviditet med Marie sagde Region Hovedstadens retningslinjer, at jeg skulle overnatte på hospitalet – selvom der intet havde været i denne graviditet og mit blodtryk gennem fødslen og efterfølgende var flotte.

Dette gjorde dog, at Anders kunne tage hjem og hente Marie og hun kunne komme med ind på hospitalet næste morgen og hente Ellen – ligesom i bogen vi havde læst “Marie bliver storesøster”.

Storesøsterkærlighed

Marie har elsket Ellen har første gang hun så hende.

Hun gik hen til vuggen, sagde “Hej, jeg hedder Marie og jeg er din storesøster” og gav hende et kys. Hver morgen skal Ellen have et kys, hver aften, hver gang vi henter i børnehave og generelt er hun blot utrolig kærlig og beskyttende overfor Ellen. Glæden går også den anden vej – Ellen forguder Marie og vil bare gerne være hvor hun er. Det er så dejligt, at se deres glæde ved hinanden – og især hvordan de bare lyser op ved gensynsglæde.

Det er sådanne stunder, som gør det hele værd – især på de grå regnvejrsdage, hvor alt bare syntes imod en.

@pernilleljacobsen

Det første år er bare fløjet afsted. Sidste weekend holdte vi familiefødselsdag for Ellen og denne weekend er hun blevet fejret både fredag, lørdag og idag søndag. Jeg nyder at se mit lille livsglade væsen blive fejret og forkælet. Og glæder mig bare til endnu flere år sammen med hende og resten af mine dejlige familie ♡

@pernilleljacobsen

Stort tillykke Ellen, tak for dit glade væsen ♡

Smil,
Pernille

Skriv et svar